Brandwerendheid

UNIBLOCK snelbouwstenen vallen onder klasse A1, wat betekent dat ze een niet-brandbaar materiaal vormen en bijdragen aan de veiligheid van gebouwen. Deze klasse zorgt ervoor dat de stenen geen bijdrage leveren aan branduitbreiding, wat ze tot een betrouwbare keuze maakt voor projecten waar brandveiligheid van cruciaal belang is.

De beoordeling van de brandweerstand van bouwmaterialen is gebaseerd op drie belangrijke criteria: de stabiliteit van het element, de vlamdichtheid en de thermische isolatie. Deze factoren bepalen hoe lang een element in staat is om weerstand te bieden tegen brand, zonder zijn structurele integriteit te verliezen, vlammen door te laten of de temperatuur aan de andere zijde onveilig te laten oplopen.

Bij UNIBLOCK voldoen onze bouwmaterialen aan deze strikte voorwaarden, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassingen waarbij brandveiligheid essentieel is. De brandweerstand van niet-bepleisterde, enkelvoudige muren die zijn gemaakt van volle of geperforeerde bakstenen, belast of onbelast, wordt gespecificeerd in NBN EN 1996-1-2. Deze normen worden weergegeven in de bijbehorende tabel, waarin de brandbestendigheid van de verschillende types UNIBLOCK bakstenen wordt gespecificeerd en vergeleken. Dankzij onze innovatieve productietechnieken en het gebruik van hoogwaardige grondstoffen biedt UNIBLOCK u bouwmaterialen die niet alleen sterk en isolerend zijn, maar ook de veiligheid van uw project waarborgen.

Warmte-isolatie
Klasse Weerstand Muurdikte
REI1 1 h 10 cm
REI1.5 1.5 h 12 cm
REI2 2 h 14 cm
REI4 4 h 19 cm

De brandweerstand kan verhoogd worden met het aanwenden van een tweezijdige bepleistering (tabel N.B.1.2 uit NBN EN 1996-1-2 ANB). De verticale voegen van tand en groef blokken worden eveneens best gedicht.